vrijdag 25 november 2016

Het onderwijssysteem v.s. onze toekomst.

In dit videofragment wordt onze toekomst in verband gebracht met het onderwijssysteem. Daarnaast wordt er ook een link gelegd met problemen zoals overbevolking en milieu en creatief denken. Onze wereld is enorm geëvolueerd door menselijke innovatie en creativiteit. Wij zijn dus degenen die vandaag de dag de problemen hebben veroorzaakt, wij zijn het probleem. Maar wat is de link met ons onderwijssysteem? 


'Beschaving is een race tussen onderwijs en catastrofe' - H.G. Wells


Ons onderwijssysteem smoort de capaciteiten waar we binnenkort zo afhankelijk van zijn. Ons onderwijssysteem is behoorlijk geobsedeerd door de wereld die voor de mens ontstond. Maar er is nog een wereld die er alleen is omdat jij bestaat. De wereld van persoonlijke bewustwording met jouw persoonlijke passies, jouw motivatie, jouw ambities, jouw hoop en jouw talenten. 
Robinson gelooft dat de toekomst van de wereld om ons heen sterk afhangt van onze innerlijke wereld. "Hoe meer onze onderwijssystemen standaardiseren, hoe minder vatbaar ze zijn voor het toestaan van het doen van ontdekkingen. Jij hebt geen idee wat jouw talenten zijn. Als wij serieus de wereld om ons heen willen verkennen, dan zullen we onze innerlijke wereld moeten verkennen." (Robinson, 2014) We moeten ons onderwijs kantelen om zo tot een beter gevoel van menselijke capaciteit te komen. Dan hebben we meer kans onze innerlijke wereld en de wereld om ons heen te begrijpen. We moeten via onderwijs een brug slaan tussen de twee werelden waarin we leven zodat we een brug kunnen bouwen naar de toekomst.

Bronnen: 

Vrije Denkers (2014). Hoe ben jij creatief i.p.v. hoe creatief ben jij? Gevonden op YouTube op 25 november 2016: https://www.youtube.com/watch?v=7euYNZHJ0n0 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten